Konyha otthon, konyha a munkahelyen. 

Munkahelyi konyha és étkezők  a színek bűvöletében. Milyen a jó konyha a munkahelyen? Kicsit más mint otthon. Főleg nekünk nőknek. Hazai pályára gondolva a családunknak szerzet rengeteg öröm, a családi ünnepekre készített finomságok mellett legyünk őszinték….az is eszünkbe jut, hogy “már megint mit főzzek…” vagy “otthon vár a mosogatni való” …stb. Tehát lássuk be, nyomasztó érzésekkel teli gondolataink is vannak az otthoni konyhalátogatásunkkal kapcsolatban.

És mi a helyzet amikor a munkahelyi konyha, étkező eszünkbe jut? Felragyog az arcunk! Hisz amikor oda látogatunk az azt jelenti PIHENÉS van! Kicsit kiszakadhatunk  a munkából, eljött az idő, hogy beszélgessünk, együnk, kávézzunk…..kikapcsolódjunk.

Ugye mennyire más tud lenni?

Amikor egy munkahelyre kell étkezőt, konyhát terveznem, próbálom mind ezt szem előtt tartani. Amellett, hogy felmérem az igényeket és az iroda stílusát és mindent amit ilyenkor kell….a fő szempont, hogy ez egy igazán kikapcsolódásra alkalmas hely legyen. Ott ahol ezerrel pörgés van, talán kicsit megnyugtatóbb, kevésbé inger-gazdag környezet a megfelelő. Ahol a kényelem a megpihenés, regenerálódás lehet a cél. Ilyenkor a letisztultabb, finomabb étkező adja a kikapcsolódást. De ott ahol leginkább önálló munkát végeznek az emberek, csendesebb, “magányosabb” feladatokkal töltik idejük nagy részét, nos ott olyan közösségi teret kell tervezni, ahol szívesen töltik együtt az időt és a monotonitásból  kizökkennek, beszélgetnek, egymásra figyelhetnek.

Ezek megvalósításának legegyszerűbb módja a színek játéka. Sok minden más is része a jó megoldásnak…de azt gondolom ez egyben egyszerű és nagyszerű is. Amikor színekről beszélünk, jusson eszünkben, hogy a harmónia itt is a legfontosabb szempont!

 

 

 

 

 

%d blogger ezt szereti: