Pirografia…a fába égetés. De most valahogy másképpen.

Egy ajándékot személyre szólóvá tehetünk egy üdvözlő kártyával. De a legtöbb esetben maga az üzenet is az ajándék része lehet. Talán ismertebb ez ha üvegről van szó, mert a  gravírozás újra divatba jött és ezt már sokan jól ismerik. Ahogyan divatba jöttek a természetes alapanyagokból készült ajándékok is. Gyakran kerül masni fából készült meglepetésekre, de csak keveseknek jut eszébe, hogy ezt is lehet díszíteni ahogyan az üveg ajándékainkat. Egy ősi technikával -talán a legrégebbik egyikével-a fába való égetéssel, amivel szinte ugyan azokat a díszítéseket, feliratokat megvalósíthatjuk, mint az üvegtárgyakra a gravírozással.

A pirografia lehetőséget ad arra, hogy feliratokkal, üzenetekkel lássuk el ajándékba szánt tárgyunkat. Elfelejthetjük azt a gondolatot, hogy a fába csak vésni vagy a fára csak festeni lehet. Igazán elengedhetjük a fantáziánkat, az égetéssel kapcsolatban, mert a gyönyörű feliratoktól, a fotóig minden megvalósítható megfelelő nagyságú fa felületen is.

Manapság már minden adott ahhoz, hogy otthon is mindenki kipróbálhassa és saját készítési ajándékot adhasson barátainak. Én csak bátorítani tudok mindenkit erre. De ha elakadnál, vagy úgy érzed inkább gyakorlottabb kézre bíznád az elkészítést, szívesen vagyok a segítségedre 🙂

Égetett felirat:

…és lehet ilyet is:

 

 

 

 

%d blogger ezt szereti: