• “A Vaszati egy egyszerű, tudományos rendszer, és független a kulturális hagyományoktól. A Vaszati minden alapelve, útmutatása és javaslata a térenergetikával kapcsolatban – legyen az lakásberendezés vagy új ház építése – az energiaáramlás univerzális törvényeiből vezethető le.” Marcus Schmieke – fizikus, a Nemzetközi Védikus Akadémia igazgatója

9_yantra

Az indiai Védikus tudományok egyike a Vasztu (Vaszati) is. Ami az építészet tudományát foglalja magába. Erről kb. 5000 éves írásos emlékek maradtak ránk és a mai napig ezt az ősi tudományt használjuk fel a Vaszati házak, lakások tervezésekor, és akkor is, amikor egy meglévő otthon energetikáját kívánjuk korrigálni.

Gyakran kérdezik meg tőlem: „Ez olyan, mint a Feng Shui?” A válaszom: majdnem.

A lényeges különbség, hogy a Vaszati az eredete minden térrendezési irányzatnak, így a Feng Shuinak is. A mai Vaszati tanítás 100%-ig megegyezik az ősi alapelvekkel, nem módosította senki és minden törvénye egytől- egyig alátámasztható a modern fizikai törvényekkel, így a mai kor kétkedői is el tudják fogadni annak tudományos voltát.

Sokszor tapasztaljuk azt, hogy belépve egy épületbe, otthonba megérint minket az ott uralkodó harmónia és melegség, átjár minket egy kellemes érzés, az ott marasztalás érzetét keltve. Jó ott lenni. Jó lenne ott maradni. És hányszor fordul elő, hogy átlépve egy másik ház küszöbét éppen ennek ellenkezőjét tapasztaljuk. Vannak olyan épületek, ahol a lakók egészségesek, jól boldogulnak az életben, de más házakban élőknél gyakoriak a betegségek és nehéz sorsok.

Ugye ismerősek ezek az érzések, tapasztalatok? De vajon mi okozhatja ezt? Talán teljes mértékben tőlünk függ, hogy hogyan élünk otthonunkban? Mondhatnám, hogy nem! De azt is, hogy igen. Nem, mert a minket körülvevő univerzális erők hatnak életünkre és befolyásolják azt. Igen a válaszom, ha ezt felismerve döntünk. Döntünk arról, hogy a testi-lelki fejlődésünket nem csak szellemi úton segítjük, hanem a fizikai világban is a természettel való harmóniát válasszuk.

Ebben van segítségünkre a Vaszati.

„Rendet” tenni otthonunkban.

A legjobb lenne már a ház tervezésekor felkeresni egy Vaszati tanácsadót, vagy új lakásunk megvásárlása előtt, de már meglévő otthonunk élhetőbbé tétele is gyógyír lehet egyes problémánk megoldására.

A helyiségeket, bútorokat égtájnak megfelelően kialakítva úgy rendezzük, hogy azok ne blokkolják egyes életterületeinket, pl. egészségünket, pénzügyeinket vagy kapcsolatainkat. Sokszor bizony elég, ha áthelyezzük a rossz területre állított ruhásszekrényt, akváriumot, vagy akár az ágyunkat, és máris azt tapasztaljuk, hogy fáradékonyságunk elmúlik, teli vagyunk energiával, pénzügyeink rendeződnek és párkapcsolatunk boldogabbá válik. Persze, ez nem mindig ilyen egyszerű, azonban már az apró módosítások is sok változást hozhatnak.

Ha sikerül a természet energiáival összhangba kerülnünk és kialakítani az egyensúlyt, akkor életünk is kiegyensúlyozottabbá válik, kapcsolataink boldogságot hoznak és megtapasztalhatjuk a testi-lelki egészséget.

Azon munkálkodom, hogy minél több ember élvezhesse a Vaszati törvényei szerint tervezett házak, épületek, az így berendezett vagy korrigált otthonok adta harmóniát.

Tapasztalja meg Ön is, hogyan változik meg élete a Vaszati segítségével!