Törött tojásokból, különleges műalkotások…amiket egy költő ihletett.

Maglód 2015. április 11- 17.

MagHáz Maglódi Művelődés Háza

Szombat 16 órakor velem nyitották meg a Költészet Napját. Húsvétot idéző gravírozott- és csipketojás kiállítás. Ha valaki most azon gondolkodik, hogyan jön össze a költészet napja, a csipketojás kiállítással…..akkor megsúgom, én is elgondolkoztam ezen. Mivel azt tudtam, hogy Fodor Ákos lesz a fő téma ezen a napon, aki egész véletlen a kedvenc költőm….azon töprengtem, hogyan gyúrhatnám össze egy kerek témává a tojásokat, a költészetet és Fodor Ákost….

Azon elmélkedtem miért is szeretem FÁ-t annyira…..mert van egy különleges nézőpontja ami tisztán megvilágítja az igazságot, ami képes megnyitni bennem valamit…gondolatokat, kérdéseket – válaszokat. Olykor megfogalmazza azt amit szavakba sem tudtam önteni, de szükségét éreztem, hogy kimondva legyenek….

És ekkor megakadt a szemem egy polcon lévő dobozon, ami a törött tojásaim “tetemeit” rejtette. Bár már egyre ügyesebb vagyok, és nem töröm sorra a félkész, majdnem kész csipketojásokat, azért van elég, amit ki kellet volna már dobnom, mert semmire sem jó…de nem tettem. Nem vitt rá a lélek….mindegyiket szeretettel kezdtem el készíteni, de aztán a feszültség vagy egy rossz mozdulat a csodából selejtet varázsolt….

Ránéztem  a törött tojásokra….majd kerestem egy másik nézőpontot…amiből másnak látszik ugyan az a tojás, de az igazságot sem rejti el….azt, hogy töröttek….Na, hát így történt, hogy a kiállításra megszületett egy újragondolt, csipketojás kollekció 🙂

Gyömrő 2015. április 2-3.

Már-már hagyománnyá válik, hogy Húsvét előtti napokban Gyömrőn a Hankó István Művészeti Központban részt veszek a kiállításon. Itt találkoztam László Gyula tojáspatkolóval, akitől reményeim szerint megtanulhatom, elleshetem a patkolás művészetét. Már nagyon várom!

Ilyen volt a kiállítás idén :

 

%d blogger ezt szereti: